Een opdekdeur met glas aanschaffen

Een opdekdeur met glas aanschaffen

In woningen wordt gebruik gemaakt van twee verschillende deuren: De stompe deur en de opdek deur. We gaan in deze tekst bekijken welke verschillen er zijn tussen deze twee deuren. Ook gaan we kijken waarom een opdekdeur een fijne toevoeging is aan het interieur, helemaal wanneer je gaat voor een opdekdeur waar glas in verwerkt zit. Laten we beginnen met de verschillen tussen de twee deuren want hierdoor kun je pas beslissen welke deur het beste past in jouw inrichting.

Het grote verschil tussen een opdek deur en een stompe deur

Het grote verschil van deze twee deuren is hoe de deur in het slot valt. Bij een opdekdeur is de deur namelijk aan de voor- en achterkant anders. De achterkant van de deur valt precies in het gat, maar aan de voorkant steekt deze een beetje uit en ligt hij eigenlijk tegen het kozijn aan. Hierdoor is de deur een groter statement in huis dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een stompe deur. Bij een stompe deur is het namelijk zo dat de deur precies in het gat valt en er dus niets over het kozijn heen komt. Dit soort deuren zie je bijvoorbeeld vaak terug bij een voordeur of een buitendeur omdat deze veel beter afsluitend zijn. Ook werd er vroeger vooral gebruik gemaakt van stompe deuren in huis waardoor je deze nog vaak tegen komt in oudere huizen. Toch worden de deuren ook meer populair bij moderne interieurs omdat de deur recht loopt en er dus zo min mogelijk lijnen in de woning zijn. Opdek deuren zien we in de meeste huishoudens nu terug als normale deuren en opdek deuren kunnen ook prima gebruikt worden om een interieur net iets meer flair te geven.

Een opdekdeur met glas aanschaffen

Helemaal wanneer je gaat voor een opdek deur waar glas in verwerkt zit. Het glas kan op verschillende manieren verwerkt worden in de deur. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een zwarte stalen deur waar drie symmetrische ramen in verwerkt zitten. ZO’n soort deur past perfect thuis in een industrieel interieur, maar ook in een modern interieur door hoe recht hij is, maar ook door het zwarte staal wat gebruikt wordt. Toch kun je ook een klassieke kant op gaan met een opdekdeur met glas. Namelijk door te kiezen voor glas in lood. Glas in lood heeft een klassieke uitstraling waardoor deze een klassiek interieur helemaal af kan maken. Toch kun je ook gewoon kiezen voor een witte opdekdeur met een ruitje erin of met een groter raam er in. Deze soorten deuren kunnen eigenlijk in alle soorten interieurs wel terecht. Een ideale manier om dus een stukje interieur terug te laten komen in huis.

Bron: www.deurenweb.nl

Reacties zijn gesloten.