Maak je huis aantrekkelijk voor de verkoop

Maak je huis aantrekkelijk voor de verkoop

Wanneer je je huis wilt verkopen wil je er natuurlijk het maximale voor ontvangen. Er zijn een aantal manieren waarop je de verkoop kunt stimuleren en je huis nog aantrekkelijk kunt maken. Ook als je je woning verkoopt in een periode waarin deze maar voor korte tijd te koop staat is het verstandig om hier extra aandacht aan te besteden. Meer geïnteresseerden betekent namelijk meer en hogere biedingen. Dit wil je natuurlijk als verkoper. 

Ruim op en pak de kleine onderhouds dingetjes aan

Less is more, zeker als je je woning wilt verkopen. Zorg dat je gehele woning opgeruimd is, ook de zolder, tuinhuis en berging. Alle ruimtes in huis moeten netjes zijn. Ook het oplossen van klein onderhoud is belangrijk. Losse plinten moet je vastzetten en verven waar nodig. Het is verstandig om te investeren in je woning kort voordat je deze te koop zet. Dit kost soms een klein beetje geld, maar levert uiteindelijk veel op. Loop een aantal keren door je huis en pak alle dingen aan waar je je aan ergert. Een koper ziet dit namelijk ook. Soms kan het zelfs handig zijn als iemand anders een rondje maakt door je woning en de puntjes opschrijft. 

Geef duidelijk aan wat je wilt mee verkopen

In de verkoopbrochure kun je aangeven wat je meeneemt en wat er ter overname beschikbaar is. In sommige gevallen kan een koper geïnteresseerd zijn om het hele interieur over te nemen of een gedeelte hiervan. Stel jezelf daarom de vraag wat je echt wilt houden. Heb je bijvoorbeeld overal wifi in huis of slimme philips hue verlichting, dan kan het voor de koper aantrekkelijk zijn om dit over te nemen. Het is namelijk allemaal al aangesloten en klaar voor de toekomst. Als je het mee wilt nemen moet je het allemaal afkoppelen en heb je dubbel werk. 

Goede foto’s en promotievideo

Een huis verkopen kan behoorlijk veel geld opleveren, zeker in deze tijd. Zorg daarom voor goede foto’s en een promotievideo. Laat je informeren door een van onze specialisten en vraag naar alle mogelijkheden. Een huis waarin geïnvesteerd is voor de verkoop wordt 9 van de tien keer boven de vraagprijs verkocht. 

Reacties zijn gesloten.