Op deze manier kan jij het beste overbieden op een huis dat te koop staat

Op deze manier kan jij het beste overbieden op een huis dat te koop staat

Stel je deze situatie voor: Je bent een starter in de huizenmarkt en wil graag op jezelf wonen. Het mooiste zou zijn als je meteen een koophuis ergens kon vinden voor een goede prijs. Je komt een appartement dat bijna in het centrum van de stad ligt, en het is binnen jouw budget. Je doet er een bod op, maar binnen een paar dagen krijg je al antwoord dat er veel meer voor het huis is geboden dan dat je aanbood. Ze zijn zelfs over de vraagprijs gegaan om het te krijgen. Maar niet getreurd, want er zijn ook kansen voor jou om over te bieden. In deze blog zullen wij dat verder gaan uitleggen.

Weet hoeveel geld je maximaal kunt uitgeven

Als je een bepaalde woning op het oog hebt en je hebt ongeveer een idee hoe je hypotheek eruit zal zien voor het huis, dan kun je ongeveer inschatten hoeveel geld je overhoud als je het alleen voor de prijsvraag zou kopen. Met dit extra geld, zou je een bod kunnen doen op dat huis en over kunnen bieden. Op deze manier weet je zeker dat je niet helemaal van je budget afgaat wat je hebt gespaard en je hebt een grotere kans op het huis. Een echte win-winsituatie.

Bespreek alles met een hypotheekadviseur

Veel mensen zoeken de hypotheken en alles zelf uit, dat is natuurlijk een optie en een eigen keuze van iemand. Maar iemand die veel verstand er van heeft is een hypotheekadviseur. Het voordeel van het inschakelen van een hypotheekadviseur is dat je sowieso eerst een gratis gesprek aan gaat. Als je daarna met hen door wilt gaat, kunnen zij bij de aangeven makelaar aangeven dat jij je financiën in orde hebt om een huis te kopen. Hiermee verzeker jezelf ook weer een plek voor het huis. Soms kun je ook de optie nemen dat zij veel voor je regelen qua hypotheek en dat jij maar een paar makkelijke klusjes moet regelen, bijvoorbeeld bij de gemeente een afspraak maken over het verhuizen naar een andere plek, een starterslening aanvragen als dat kan in de gemeente, en alles netjes afhandelen met de makelaar.

Reacties zijn gesloten.